За „Златната витаминна линия (Premium Vitamins)” на д-р Лайнус Полинг

Световната медицинска общност  първа и дава класификацията „Златна”. С това име я патентова по-късно и самия д-р Полинг. В обхвата на неговите научни изследвания  е както грижата за цялото тяло, така и за отделни негови системи и органи- на вниманието му са както дейността на главния мозък,на кръвоносната система,зрението,костите,така и цялата имунна система,особено при диагнозата „Рак” или сърдечно-съдови заболявания.

Научно обоснованите  формули на д-р Полинг съдържат списък от над   50 съставки – витамини, минерали, микроводорасли, лечебни растения, пчелно млечице, раковини и т.н.. Добавени са и концентрати от ябълки, моркови, броколи и портокали. Препаратите му винаги  попълват недостигащите в организма чрез обикновената храна витамини, минерали и всички важни вещества. Те осигуряват  нормалната дейност в човешкото тяло, участват в усвояването на хранителните вещества, увеличават съпротивителната сила, помагат за повишена двигателна дейност и работоспособност.Особено важна е  помощта им в критичен период на човешкото здраве.

Минералните вещества от тези витамини и мултивитамини практически участват във всички жизненоважни процеси на тялото. Те са незаменими при изграждане на тъканите, особено на костите, предпазват от ендокринни и други заболявания; участват в поддръжката на здравословна вътрешна среда на организма, на кислородния баланс  и на водно-солевия обмен.

За да ги създаде, д-р Полинг проучва буквално цялото природно богатство  на света и подбира онези биопродукти, които биха имали най-полезния и най-значим ефект в поддържането на човешкото тяло. Например за своя калций  открива  специален вид раковини, чийто калциев състав най-пълно и ползотворно би се включил в поддръжката на костната система и в заличаването на костните нарушения..За изпълването на клетките с жизнена енергия и постоянен приток на кислород подбира най-богатите на хлорофил растения.

Към всеки свой продукт Лайнус Полинг прибавя  двете  групи патентовани комплекси – „Удължаване на живота” и „Цитрусови биофлавоноиди”. На базата на личния си опит и системните наблюдения на стотици доброволци, той оставя за производителите на витамини най-високия, недостигнат досега критерий за производство на тези изключително важни за човека продукти.

От многото отзиви за Лайнус Полинг  подбрах няколко, които е добре да знаете:

„ …..Той е истински гений!….”.
(Айнщайн за младия Полинг)

„Лайнус Полинг е истински американски герой.Неговият принос в науката,в медицината и в обществения живот наложиха  неизличим отпечатък на нашето столетие.Повече от всеки друг човек на света той олицетворяваше рядкото съчетание на огромните научни способности и безстрашните общочовеши убеждения,които най-ярко се проявиха в неговата борба за забрана на ядрените опити в атмосферата.Изключителна беше неговата загриженост за пренаселеността на Земята и неговата вяра, че нутрицевтиците (важните за човешкия живот елементи-б.м.), приети в много по-големи от препоръчваните за нормални дози , ще допринесат за подобряване на човешкото здраве и удължаване на живота”.
Стивън Лоусън, старши администратор на Институт” Лайнус Полинг

„За своя дълъг и богат на събития живот Лайнус Полинг донесе огромна полза за цялото човечество. Неговата непрекъсната дейност в защита на мира принуди световните лидери да осъзнаят приоритетите и в края на краищата тъкмо той допринесе за превръщането на нашия свят в по-сигурно място.”.
Бил Клинтън, експрезидент на САЩ

„Лайнус Полинг показа  по изключителен начин какво може да направи един човек за един свой живот”
Доктор Джон Берн, Президент на Университета Орегон

„Това беше  велик, обичащ,неравнодушен към нищо човек, едновременно човек на своето време и човек на бъдещето. „Най-великият химик на столетието”, пишат сега за него, а е по-справедливо да се каже-най-великият химик въобще..Само че думата „химик” е невярна.
Той беше химик, физик, молекулярен биолог, медик, диетолог, хуманист…възможно е да съм пропуснал поне няколко негови професии.”

Д-р Вернер Шумейкър

„Повече от всичко ще помня неговото простодушно, открито ,добро отношение към мен, когато се появих в Университета Станфорд .На неговата появи реагирах така, както реагираха всички студенти .Благоговеех пред него.”
Доктор Герхард Кеспер, президент на Университета Станфорд

„За мен беше това, което беше и за своите колеги- природно явление в човешки вид”
доктор Александър Кемб, внук

”Дядо-това беше човекът с жълтия бележник и с вечния калкулатор в джоба си……Само че го помня и като човекът, който малко преди да си отиде, дойде в моето училище и потресе всичките ми съученици, когато само за няколко минути преизчисли всички елементи на Менделеевата периодична таблица, като не пропусна да обясни невероятни неща отпреди 40 години..”
Дейвид   Полинг, внук

”Казват, че атолът Бикини и досега е толкова радиоактивен, че жителите на Маршалските острови никога няма да посмеят да се върнат там. Разказват страшни неща – за ядрените аварии по света, за смъртта и раждането на децата – уроди в Семипалатинск, за военните части по света, умишлено изпращани на  проверка  за издържливост на ядрени облъчвания при ядрените опити през 50-те години, за необяснимия ръст на левкемията и другите онкозаболявания.

И всеки път си спомням, че д-р Полинг цели 30 години ни предупреждаваше за това.

Сега всички сме съгласни се него, сега никой не би се осмелил да го оспорва. Но аз искам да знам къде се покри този сенатски подкомитет за Полинг, който   го преследваше години наред и го заплашваше със затвор?

Ще кажа ясно: той беше пророк, който все пак успя в края на живота си да получи справедливата почит”
Доктор по медицина Франк Кечпул

Прочетете още

Видове и стадии на рак В медицината думата „рак“ се отнася до група от заболявания, които са много различни едно от друго. Ето защо не трябва да говорим за рак, а за ракови заболявания, в…
Силата на растенията – от куркума до домати Професор Робърт Томас – онколог във Великобритания, представя своя топ 10 на най-добрите храни, които ще ви помогнат да намалите риска от рак Повечето от нас знаят, че е важно…
За рака от първо лице! Най-тежката диагноза, която може да чуе всеки един пациент е рак! Какво се случва с хората, които вече са диагностицирани? Какво е лечението в България и адекватно ли е то?…
Хранителните добавки в терапията на рак – полезна добавка или опасен риск? (коментира професор ЮТА ХЮНБЕР) Всяко диагностиране с рак кара човекът веднага да се запита: “Как да помогна на тялото си, за да остане силно и да се пребори?…“ И следва…